AMSTERDAM - De slepende zaak rond de trouwfoto's van Hollywoodkoppel Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas komt maandag voor bij het hooggerechtshof in Groot-Brittannië. Daar wordt bepaald of het Britse roddelblad Hello! een schadevergoeding moet betalen aan concurrent OK!. Hello! publiceerde in 2000 in het geheim genomen foto's van de bruiloft van het paar, terwijl OK! exclusiviteitsrechten had voor het plaatsen van dergelijke foto's.

In 2003 oordeelde de rechter in het voordeel van OK! en veroordeelde Hello! tot het betalen van een schadevergoeding van bijna drie miljoen euro. In hoger beroep liet Hello! weten dat het gebruikelijk is voor roddelbladen om de concurrentie met elkaar aan te gaan. OK! moest daarop het geld retourneren. Die laatste beslissing wordt nu onder de loep genomen.

Zeta-Jones en Douglas, die elkaar in 2000 het jawoord gaven in het Plaza Hotel in New York, zullen niet in de rechtszaal verschijnen. In 2003 reageerde Zeta-Jones op de zaak door te stellen dat ze zich door Hello! misbruikt voelde, omdat het blad onflatteuze foto's van haar had geplaatst.