NEW YORK - Rapper The Game is gearresteerd nadat hij een taxichauffeur zou hebben verteld een politieagent in burger te zijn. Ook liet de rapper volgens de politie van New York de chauffeur door een reeks rode lichten rijden.

Een advocaat van de 26-jarige artiest noemt de beschuldiging 'belachelijk'. "Dit lastigvallen van The Game en andere hiphopartiesten door de politiemacht van New York moet stoppen, en misschien biedt een pijnlijk gezichtsverlies voor de rechtbank een oplossing", zei advocaat Jeffrey Lichtman in de New York Post. De taxichauffeur zou zijn vak niet hebben verstaan en de politie volgde The Game volgens de raadsman al de hele avond.

Oktober vorig jaar werd The Game, wiens echte naam Jayceon Taylor is, ook al gearresteerd. Hij werd beschuldigd van het verstoren van de openbare orde in een winkelcentrum. Ook weigerde hij een Halloween-masker af te zetten en protesteerde hij hevig tegen zijn aanhouding.

G-Unit

Taylor maakte tot vorig jaar deel uit van rapformatie G-Unit. Hij werd uit de groep gezet na een ruzie met collega 50 Cent. Zijn debuutalbum 'The documentary' stond wereldwijd hoog in de hitlijsten. De Amerikaanse rapper geeft volgende maand een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall.