BRACCIANO - De Amerikaanse filmsterren Tom Cruise (44) en Katie Holmes (27) hebben elkaar zaterdag in het Italiaanse stadje Bracciano, op 40 kilometer afstand van Rome, het jawoord gegeven. Dat bevestigde een zegsman van het paar tegen het Amerikaanse tijdschrift People Magazine.

Bekijk video


De middeleeuwse burcht in Bracciano

Katies trouwjurk was ontworpen door de Italiaan Giorgio Armani. De 27-jarige Katie en de 44-jarige Tom hebben ruim een jaar lang een relatie. In april kregen ze een dochtertje, Suri.

Bij de ceremonie in een middeleeuwse burcht waren tal van sterren, zoals Jennifer Lopez, Brooke Shields en Will Smith, aanwezig. Om de toestroom van fans, fotografen en filmploegen te voorkomen hebben de autoriteiten het kasteel hermetisch afgegrendeld van de buitenwereld.

Tentdoek

Om te verhinderen dat paparazzi met helikopters foto's vanuit de lucht zouden maken heeft het bruidspaar een groot tentdoek boven de binnenplaats van de burcht laten plaatsen.

Cruise en Holmes, volgelingen van de Scientology-kerk, lieten hun huwelijk in de traditie van de sekte sluiten. Bij een Scientology-bruiloft beloven bruid en bruidegom elkaar onder meer nooit naar bed te gaan, voordat problemen zijn uitgesproken.

De wereldpers was zaterdag naar het Italiaanse plaatsje afgereisd, waar veel politie aanwezig was. Voertuigen werden van het kasteel weggehouden. Tieners probeerden een glimp van Tom en Katie op te vangen. Restaurants speelden op de bruiloft in met een 'Top gun'-menu en een 'Tom e Kat'-gerecht.

De pasgetrouwden zijn zondag voor hun huwelijksreis vertrokken naar de Malediven.