AMSTERDAM - Snoop Dogg lanceert dinsdag een kleding- en speelgoedlijn voor honden. Dat meldt het Amerikaanse blad Us Weekly. De presentatie van de speeltjes en pakjes, die hij zelf ontwierp, valt samen met de lancering van zijn nieuwe album 'Tha blue carpet treatment'.

De collectie bestaat onder meer uit stoere capuchontruien en nepbontjasjes met exotische dierenprints. De artikelen zijn als eerst te verkrijgen via de website Amazon.com. Dogg is niet de eerste beroemdheid die met een kledinglijn voor de trouwe viervoeter komt. Paris Hilton en Pamela Anderson gingen hem voor.

Doggystyle

De 35-jarige rapper, die eigenlijk Calvin Bradus heet, heeft iets met honden. Als kind kreeg hij de bijnaam Snoopy, omdat hij graag naar de tekenfilm Charlie Brown keek. Zijn debuutalbum, dat in 1993 uitkwam, heette 'Doggystyle'. Drie jaar later bracht hij 'Tha Doggfather' uit.

Eerder deze maand werd Dogg aangeklaagd wegens illegaal wapenbezit. Hij werd aangehouden op een internationale luchthaven in Californië, omdat hij eind september een vijftig centimeter lange, opvouwbare wapenstok in zijn handbagage had. Op 12 december moet hij voor de rechter verschijnen voor illegaal drugs- en wapenbezit.