AMSTERDAM - Fans van Michael Jackson willen hun geld terug na het teleurstellende optreden van hun idool woensdag. Dat meldt de BBC. De King of Pop trad die avond voor het eerst in jaren op tijdens de uitreiking van de World Music Awards in Londen.

Zijn korte optreden viel echter tegen na alle speculaties dat hij zijn hit 'Thriller' zou vertolken. Hij zong slechts enkele regels mee van 'We are the world', waarbij zijn stem amper boven het jeugdkoor dat hem begeleidde uitkwam.

Verschillende bezoekers van het evenement voelen zich misleid. Ze hebben veel geld betaald, soms bijna driehonderd euro, en willen nu dat de organisatoren hun kaartjes vergoeden.

Anticlimax

"Ik ben woedend", vertelt een bezoekster aan de BBC. "Ik heb het gevoel te zijn afgezet." Een andere bezoeker vertelt weg te zijn gelopen na het optreden van zijn idool. "Het was echt een anticlimax. Ik was heel erg teleurgesteld."

Een andere Jackson-fan zou willen dat hij thuis was gebleven. "Ik had dit net zo goed op televisie kunnen bekijken. We hebben recht op een schadevergoeding."

Thriller

Na afloop van de show verklaarde de 48-jarige Jackson dat het nooit zijn bedoeling was geweest om 'Thriller' te vertolken. Het nummer werd overigens wél opgevoerd woensdagavond: de Amerikaanse zanger Chris Brown zong het nummer tijdens de show.