AMSTERDAM - Koos van Dijk geeft filmcritici de schuld van de tegenvallende bezoekersaantallen van de film 'Wild romance' over Herman Brood. De voormalige manager van de rocker denkt dat de recensenten koste wat het kost vast willen houden aan het beeld van Brood als 'knuffeljunk'. Dat vertelt hij op de website Sterrenstek.

In verschillende recensies, onder meer in Het Parool en NRC Handelsblad, wordt de kritiek geuit dat het personage van Brood niet te doorgronden is. Volgens Koos van Dijk klopt het beeld dat in de film van Herman geschetst wordt echter helemaal. "De critici willen een beeld van Herman zien dat totaal niet voldoet aan hoe Herman werkelijk was. Zij willen van Herman een intelligente, lieve en beschaafde man maken."

De rocker was volgens Van Dijk echter helemaal niet lief. "We waren zeker geen lieve jongens. Als een deur niet werd geopend nadat we hadden aangebeld, dan trapten we die gewoon open. Herman en ik waren wilde jongens, vandaar ook de titel 'Wild romance'."

Familie

Mensen die de artiest gekend hebben, staan volgens Koos ook achter de film. "De familie Brood zelf is zeer enthousiast over de film en dat doet me plezier. Ook iedereen die de film heeft gezien vindt hem helemaal top." De lage bezoekersaantallen wijt hij daarom aan de kritieken. "Het gemiddelde publiek kijkt toch naar de waardering die aan een film wordt gegeven en wanneer ze dan twee sterretjes zien gaan ze al niet meer naar de bioscoop."

Van Dijk baalt dat de film in zijn eerste weekend 55 duizend euro op heeft gebracht. 'Wild romance' kwam in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet, binnen op nummer acht. "Het is echt een zeer goede film geworden en dan is het toch een teleurstelling wanneer deze op nummer acht binnenkomt." Hij vertelt dat een film over zijn leven een droom was van de beroemde junkie. "Herman heeft er altijd voor geleefd dat er ooit een film over hem zou worden gemaakt. Gelukkig heb ik die droom kunnen laten uitkomen."

'Wild romance', geregisseerd door Jean van de Velde, is momenteel in de bioscoop te zien. Daniël Boissevain is te zien als Herman Brood, Marcel Hensema speelt Koos van Dijk en Karina Smulders vertolkt de rol van Nina Hagen.