HILVERSUM - Platenmaatschappij EMI brengt vrijdag 17 november LOVE uit, een nieuwe cd van... The Beatles. Daarop is oud materiaal van de band op een experimentele manier bewerkt.

De legendarische producer van de groep, Sir George Martin, is samen met zijn zoon Giles verantwoordelijk voor het album.

De muziek was eigenlijk bedoeld voor de nieuwe show van Cirque du Soleil in Las Vegas. Die productie huist momenteel in The Mirage in Las Vegas. Volgens EMI vroegen veel fans echter de muziek ook op cd uit te brengen.

Mastertapes

De Martins hebben voor het Cirque Du Soleil-project, op verzoek van ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr en de weduwes van John Lennon en George Harrison, zo'n beetje alle mastertapes uit de Abbey Road-studio behoorlijk onder handen genomen.

Achterstevoren

Zo combineerden ze de zang uit het ene nummer met die uit een ander, duiken gitaarsolo's op onverwachte plekken op en zijn tracks deels achterstevoren in het nummer gemixed. Op het album staan onder meer nieuwe versies van Strawberry Fields Forever, Octopus's Garden, Lady Madonna en While My Guitar Gently Weeps.

Volgens EMI is de geluidskwaliteit bijzonder hoog en klonken The Beatles nooit zo mooi. LOVE is ook uitgebracht op DVD-Audio in 5.1 Surround Sound. Paul McCartney en Ringo Starr zijn laaiend enthousiast over het resultaat, aldus de platenmaatschappij.

Acts

Magisch, vond McCartney. "Dit album brengt The Beatles weer bij elkaar." "Deze muziek werd gemaakt voor de acts van Cirque du Soleil, maar toen we bezig waren creëerden we eigenlijk een nieuw Beatles-album", aldus George Martin.

"The Beatles zochten altijd naar nieuwe wegen om zichzelf uit te drukken en dit is een nieuwe stap voorwaarts voor ze."