AMSTERDAM - Naomi Campbell is woensdag voor de rechter gedaagd door een voormalig dienstmeisje dat zegt dat het Britse topmodel haar heeft mishandeld en een "domme Roemeense" heeft genoemd.

Bekijk video

De 35-jarige Campbell zou het dienstmeisje, Gaby Gibson, op 17 januari tegen de achterkant van haar hoofd hebben geslagen of geschopt toen ze op Campbells verzoek aan het zoeken was naar een designerjeans. Ook dreigde ze Gibson aan te klagen wegens diefstal toen bleek dat ze de jeans niet kon vinden.

Stomkop

"Je bent hier niet meer in de Derde Wereld, stomkop", zou Campbell Gibson hebben toegevoegd. Ook zou ze hebben gezegd: "normaal gesproken zijn Roemenen niet zo dom als jij".

Het is de tweede keer dat Gibson een zaak aanspant tegen haar voormalige werkgeefster. Bij de tweede zaak zijn nieuwe aanklachten ingediend en nieuwe verdachten aangeklaagd, onder wie Campbells voormalige publiciteitsagent, omdat zij lasterlijke en onjuiste uitspraken over Gibson zou hebben verspreid. De eerste zaak, die over dezelfde mishandeling ging, is geseponeerd, aldus de advocaat.

Dienstmeisje

Campbell is vaker beschuldigd van handtastelijkheden jegens haar personeel. Woensdag moest ze voor de rechter verschijnen op verdenking van mishandeling van een ander dienstmeisje, Ana Scolavino, die ze met een mobiele telefoon op haar hoofd zou hebben geslagen omdat ook zij een bepaalde spijkerbroek niet kon vinden. Campbell beschuldigde ook haar van diefstal van het kledingstuk. Scolavino moest behandeld worden aan hoofdletsel.

Als ze in de zaak Scolavino schuldig wordt bevonden, kan Campbell, die de Britse nationaliteit heeft, zeven jaar gevangenisstraf krijgen en het land worden uitgezet.