AMSTERDAM - De Ierse krant Sunday Independent denkt erover Britney Spears voor het gerecht te slepen. De zangeres had een aanklacht ingediend tegen de krant, omdat deze gesuggereerd had dat haar huwelijk op springen stond.

De krant had in juni een interview met Spears. Daarin liet de popster doorschemeren dat zij en haar man Kevin Federline problemen hadden. Na publicatie stelde Spears dat de uitspraken uit hun verband waren getrokken. Ze eiste daarop een schadevergoeding van de krant.

Nadat bekend werd dat het huwelijk van de zangeres toch op de klippen was gelopen, besloot de krant de rollen om te draaien. "We overwegen een proces tegen Spears", aldus Simon McAleese, advocaat van de krant.

Leeghoofd

"Het was overduidelijk dat haar huwelijk op de klippen zou gaan lopen op het moment van het interview. Ze is een Hollywood-leeghoofd. Waarom zou The Sunday Independent moeten betalen voor al die onzin die in haar hoofd opkomt? Ze wil gewoon geld zien", aldus McAleese.

Vorige week diende Spears na twee jaar huwelijk een echtscheidingsaanvraag in bij de rechtbank in Los Angeles. De zangeres zou haar man per sms op de hoogte hebben gebracht van haar scheidingsplannen. Spears wil de voogdij over hun twee kinderen, Sean Preston en Jayden James.

Betrapt

Ondertussen steken verschillende geruchten over de mogelijke oorzaak de kop op. Zo meldde een Amerikaans boulevardblad dat Spears haar man in een hotelkamer zou hebben betrapt met een andere vrouw.

Drugs

Weer een andere krant meldt dat Spears het gedrag van haar man spuugzat was. De 20-jarige prostituee Danielle Coakley onthulde dat Federline drugs gebruikt en continu aan het feesten is. Daarnaast beweert ze het bed te hebben gedeeld met Federline op het moment Spears hoogzwanger was van haar tweede."

Seksvideo

Federline heeft op het moment geen goed woord voor Spears over. Zo dreigt hij een seksvideo uit hun wittebroodsweken openbaar te maken en riep hij afgelopen weekend tijdens een optreden 'Fuck Britney' tegen het aanwezige publiek.