AMSTERDAM - Acteur Thijs Römer is maandagavond door het blad Esquire gekozen tot best Geklede Man 2006. "Hij kleedt zich als een man die weet wat hem staat, met ook nog eens oog voor verfijning", oordeelde de jury.

Bekijk video

Het jaarlijkse evenement van het mannenblad werd dit jaar gehouden in De Duif in Amsterdam. De concurrenten van Römer waren presentator Matthijs van Nieuwkerk, Baba Sylla van Orange Babies, rapper Llewy Is Sel, ontwerper Marcel Wanders en acteur Cees Geel.

De prijs werd uitgereikt tijdens de Esquire Fashion Night door ex-winnaar Humerto Tan.

Twist

De jury, bestaande uit alleen vrouwen, oordeelde dat Römer ondanks zijn jeugdige leeftijd een volwassen, mannelijke uitstraling heeft: Sterk, stoer en zelfverzekerd.

"Elegante, klassieke pakken combineert hij moeiteloos met eigenzinnige accenten. Klassiek met een twist. Stijlvolle pakken wisselt hij af met raak gekozen eigentijdse casual jeans", stelden de vrouwen.

Zij oordeelde overigens dat Marco van Basten de Slechtst Geklede Man van het Jaar is. In de serie ludieke prijzen werd Saddam Hussein gekozen tot Best Geklede Ex-Dictator.