VOLENDAM - Een vrachtwagen van de waardetransport met politie-escorte heeft maandagochtend een hele stapel dubbelplatina en driedubbelplatina albums afgeleverd voor Jan Smit. In een café in Volendam werd de zanger uitgebreid in het zonnetje gezet.

Bekijk video

"Normaal hebben we geen tijd voor de uitreiking ervan, daarom hebben we gekozen voor deze grote Jan Smit Award Show", zei Gerard Rutte van Artist & Company, de platenmaatschappij van Smit.

Voor de laatste cd, Op Weg Naar Geluk, ontving de 20-jarige zanger een dubbelplatina album. Inmiddels zijn er al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht, waardoor de cd hard op weg is naar driedubbelplatina (210.000 stuks).

De vorige cd, JanSmit.com, heeft deze status inmiddels al bereikt en daarvoor kreeg de zanger maandag de driedubbelplatina plaat.

Tournee

Niet alleen met het album van de succesvolle zanger gaat het goed, er zijn al meer dan 100.000 kaarten verkocht voor zijn tournee die in september begon. Alle optredens zijn uitverkocht, daarom komt er op 8 februari een extra concert in de Brabanthallen in Den Bosch.