LONDEN - Het Britse koninklijk huis heeft Scotland Yard gewaarschuwd over een complot om haar van prins Harry in handen te krijgen. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times zondag.

De prive-secretaris van de Britse kroonprins Charles had een brief ontvangen waarin het bizarre plan tot in detail wordt beschreven. Met het haar kunnen wetenschappers de DNA-structuur van de 18-jarige zoon van prins Charles en prinses Diana herleiden. Daaruit zou moeten blijken of Charles de echte vader is.

Bronnen rondom St. James's Palace, de residentie van Charles, meldden dat in de brief staat dat een mediaorganisatie een privé-detective heeft ingehuurd om wat haar van prins Harry te bemachtigen. Ook zou een ontmoeting tussen een aantrekkelijke jonge vrouw en de prins worden geregeld. Zij zou dan enkele haren uit de prins zijn hoofd moeten trekken.

Al geruime tijd doen in Groot-Brittannië geruchten de ronde dat de roodharige Harry een zoon is van de eveneens roodharige James Hewitt, die enige tijd de minnaar van Diana is geweest. Hewitt ontkrachtte zelf in september in een interview met de krant The Sunday Mirror de geruchten dat hij de vader is van Harry. Hij zei dat zijn relatie met de in 1997 verongelukte prinses pas was begonnen 'toen Harry al liep'.