AMSTERDAM - Guns N' Roses heeft een concert in Portland in de Amerikaanse staat Maine geannuleerd. De reden daarvoor is volgens een woordvoerder van de staat dat het de bandleden werd verboden alcohol te drinken op het podium. De band zelf gaf geen duidelijke reden voor de afzegging.

Volgens de woordvoerder van Maine maakten twee inspecteurs van de brandweer de groep attent op het verbod op het drinken van alcohol op het podium dat in de staat geldt. Zij bezochten de bandleden voor een controle in verband met het vuurwerk dat zij tijdens het concert wilden gebruiken. Hun voornemen bier, wijn en Jägermeister te drinken op het podium moesten de rockers laten varen, deelden de inspecteurs hen mee.

Vervolgens besloot de band het concert te schrappen. Axl Rose, de voorman van de rockband, heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden aan zijn fans in Maine. "Het is zonde dat deze avond, die geweldig kon zijn, niet doorgaat door het toedoen van twee personen", zei Rose, verwijzend naar de brandweerlieden.