Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat de Oranjes hun handjes lieten wapperen, de dooie dreads van Katja, het gratenpakhuis Daphne Deckers, Connie's gespeelde gezinsgeluk en welke BN'er wint een enkele reis Timboektoe? Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Koninklijke klusjes

Prins Maurits die ijverig vloeren staat te dweilen, Marilène die behendig een wasje wegstrijkt, prinses Laurentien als gehandicaptenbegeleidster…Het zijn geen beelden die we dagelijks te zien krijgen. Maar omdat het laatst 'make a difference day' was, de landelijke dag voor vrijwilligers, waren de Oranjes opgetrommeld. Braaf lieten ze zich inzetten als vrijwilliger en hielpen ze in de gezondheidszorg. Veel Royals gaven acte de présence: Mr Pieter van Vollenhoven en zoon Pieter Christiaan gaven duikles, Annette en prins Bernhard togen naar de dierentuin, Aimée en Floris gaven een rondleiding op het Muiderslot en Laurentien gaf met zang en zwaaiende armen bewegingsles aan gehandicapten op paarden. De echte bikkels waren Marilène en Maurits. Zij schrobden, dweilden, streken en smeerden broodjes in het Ronald McDonaldhuis. Dat was van al het vrijwilligerswerk het minst koninklijke klusje. En daarmee staan ze weer te boek als meest sympathieke stel van het koninklijk huis.

Dooie dreads

Hoe zit het nou met het haar van Katja Schuurman? Is het echt, is het kunsthaar of zijn het extensions? Ze trouwde met lange haren, maar kwam na haar huwelijksreis terug met gekortwiekte lokken. Waarom had ze haar extensions verwijderd? Privé weet te melden dat de actrice voor haar huwelijk haar haar jarenlang had laten groeien. Dit om er spectaculair en sprookjesachtig uit te zien op haar bruiloft. 'Maar op huwelijksreis naar Zanzibar ging het mis' vertelt ze 'Tijdens het duiken veranderde mijn vlechten in dikke dode dreadlocks. Thijs heeft ze toen maar afgeknipt'. Ach, wat romantisch. Zie je ze al zitten, met een schaar en een berg afgesnoeide dooie dreads om zich heen? Katja blijkt zó happy met Thijs dat ze het niet erg vond haar krullenpracht op te offeren. 'Mijn wilde haren ben ik nu letterlijk kwijt' grapt ze dan ook. Het wachten is nu dan ook op een baby. Dan is ze helemaal van haar sexy-imago af.

Schonkig en moe

Broodmager, doodvermoeid en met holle ogen hield Daphne Deckers haar nieuwste boek ten doop. Het schrijven er van heeft het voormalig model zichtbaar uitgeput. Ze stelde dit jaar een agenda samen, schreef een boek met fabels voor kinderen en lanceerde haar langverwachte 'pedagoochelen', over opvoeden. En dat was te veel van het goede, naast haar gezin. Manlief Richard Krajicek is veel in het buitenland en dan staat ze er alleen voor, wat zijn tol eist. Weliswaar droeg ze een hip zwart/wit jurkje met kekke hoge laarzen en was haar gezicht behoorlijk in de make-up gezet, echt stralen deed ze niet. 'Mijn haar mag dan wel goed zitten, maar van binnen ben ik helemaal kapot' verzuchtte ze in Party. Persoonlijk vinden we Daphne's lokken wel erg platinablond geworden in combinatie met haar zwarte wenkbrauwen. Maar misschien paste dat wel bij de zwart/wit contrastlook van haar jurk. Anyway: het gaat natuurlijk om haar boek. Nu dat creatieve 'ei' is gelegd, kan de blondine de haarlak weer opbergen, haar geliefde joggingbroek uit de kast halen en weer even de slonzige moeder spelen, waar ze altijd over schrijft.

Gespeeld geluk

'Hoe echt is Connie's gezinsgeluk?' vraagt Story zich af. De familie Breukhoven was na lange tijd -en enorme ruzies- toch samengekomen om vader Hans te verwelkomen. Die beklom de Himalaya en kwam op Schiphol aan na zijn reis. Alle kids waren opgetrommeld voor het mediaspektakel en ook braaf gekomen. Vreemd, want er zouden ferme ruzies zijn tussen ouders en kinderen. Zoon Jordy trouwde onlangs in het geheim, zonder ma Connie en pa Hans er bij. In het tijdschrift zien we de foto's van deze 'gezellige' familiedag en toevallig zagen het item ook op tv. Connie miste bijna de aankomst van Hans omdat ze zelf nog even een interview gaf, de kinderen stonden opgeprikt voor de camera en echt heel hartelijk leek het allemaal niet te gaan. Connie leek jaloers omdat Hans lang over zijn bergbeklim-avontuur mocht vertellen en zij er maar nietszeggend naast stond. Had ze daar zo haar best voor gedaan, met haar beeldig geföhnde haar en loeistrakke jeans? Al met al leek het nog het meest op een strak geregisseerd toneelstukje, met natuurlijk übermoeder Connie als strenge regisseur.

Enkeltje Timboektoe

In story staat een enquête met vragen over BN'ners. Op de redactie hebben ze vast veel lol gehad tijdens het bedenken van de vragen. Zo is vraag 1 'Wie moet er hoognodig gerestyled worden?'. Er bij een foto van Bonnie StClaire, met een te dik 50+ buikje in een spijkertuinbroek. Een enkeltje Timboektoe kunnen we toekennen aan o.a. Edwin de Roy, Patty Brard of Robert Jensen. Een gewetensvraag is wie we met een gerust hart op onze kinderen zouden laten passen. Mag Leontine Borsato dat doen, Paul de Leeuw of Carlo Boshard? Lekker vals: wie moet er een paar kilo aankomen, Georgina Verbaan, prinses Marilène of Wendy van Dijk? In totaal zijn er 11 vragen. De uitslag wordt binnenkort gepubliceerd. Benieuwd met wie Nederland graag een beschuitje zou willen eten. Persoonlijk schuiven we het liefst gezellig aan bij Frans Bauer, maar een keer de cornflakes delen met Marco Borsato vullen we in als goede tweede optie. Hein Vergeer of Marco van Basten in ochtendjas met ongeschoren hoofden aan 't ontbijt slaan we liever over.