AMSTERDAM - Frans Bauer gaat op de raptour. De populaire Nederlandse zanger zal volgende week samen met Ali B., Lange Frans en Baas B. de studio ingaan om samen een rap op te nemen. Dat heeft 3FM vrijdag bekendgemaakt.

Bekijk video

Het nummer wordt opgenomen ten bate van 3FM Serious Request. In samenwerking met het Rode Kruis zet de radiozender zich in voor slachtoffers van landmijnen.

3FM-diskjocky Giel Beelen bracht de artiesten bij elkaar nadat Frans Bauer voor het eerst een freestyle deed in het 3FM ochtendprogramma GIEL.

"Ik vond dat Frans Bauer eens een keer iets anders moest doen", zo zegt Beelen. "Lange Frans voelde dat aan en Bauer wilde graag eens iets doen met Ali B., omdat zijn kinderen daar fan van zijn. Dus die combi was snel bedacht", aldus de de dj.

Downloaden

De titel van het nummer is nog niet bekend. Binnenkort kan iedereen het lied downloaden via de website van de radiozender. De opbrengst zal gaan naar het doel van 3FM Serious Request 2007; hulp aan de slachtoffers van landmijnen. In het kader daarvan zullen drie dj's zich voorafgaand aan de kerstdagen zes dagen lang opsluiten in een glazen studio op de Neude in Utrecht.