AMSTERDAM - Madonna heeft uitgehaald naar beroemdheden die ambassadeur zijn van vluchtelingenorganisaties, zoals Angelina Jolie en Nicole Kidman. Dat deed de popster in een interview met Time Magazine.

"Het heeft geen zin om je beroemdheid te gebruiken om de Verenigde Naties te helpen", zo zei Madonna. "Ik zou best ambassadeur kunnen worden als ik zin had, maar ik vind het nutteloos om landen te bezoeken, op te komen dagen en gewoon een beetje te lachen", aldus de popdiva. "Daarmee los je niets op."

Madonna geeft toe dat een weeshuis laten bouwen, zoals ze onlangs in Malawi deed, ook de kern van het probleem niet raakt, maar "het is een start", zo zegt de zangeres.

Goed leven

Madonna meent dat ze er goed aan heeft gedaan een 1-jarig jongetje uit een arm Afrikaans land te adopteren. "Dit jongetje heeft nu de kans om een goed leven op te bouwen", aldus Madonna.

Eerder deze week liet Madonna in een interview weten alle ophef rondom de adoptie niet te snappen. "De media hebben de kwestie enorm opgeblazen. Ik denk dat de meeste mensen er niet mee zitten dat ik een Malawisch baby'tje heb geadopteerd."