AMSTERDAM - Reese Witherspoon heeft een officieel verzoek tot scheiding ingediend. De Amerikaanse actrice kondigde twee weken geleden al aan dat ze bij haar man Ryan Phillippe weggaat.

De filmster spreekt in een verklaring over onoverkomelijke verschillen en vraagt de voogdij over hun kinderen aan. Het stel heeft twee nakomelingen, de 7-jarige Ava en de 3-jarige Deacon.

Het stel gaat omwille van hun kroost vriendschappelijk uit elkaar. De 30-jarige Reese wil een bezoekregeling voor de vader van haar kinderen. In de verklaring staat niets over de verdeling van hun bezit.

Alimentatie

De actrice wil geen alimentatie aan haar 32-jarige ex-man betalen. Witherspoon verdient tien keer meer dan haar voormalige geliefde. Ze is een van de best verdienende actrices van Hollywood en krijgt naar schatting 20 miljoen dollar per film.

In 2002 ging het echtpaar in huwelijkstherapie en zei Witherspoon dat ze niet in het perfecte Hollywoodhuwelijk geloofde. Als reden voor de breuk werd de affaire die Phillippe met de Australische actrice Abbie Cornish zou hebben genoemd.

Oscar

De acteurs ontmoeten elkaar in 1997 via een wederzijdse vriend. Twee jaar later trouwden zij. In datzelfde jaar speelden ze samen in de film 'Cruel Intentions'. In maart won de actrice een Oscar voor haar rol als June Carter Cash in de film 'Walk the Line'.