AMSTERDAM - Het levensverhaal van de legendarische Queen-zanger Freddie Mercury zal binnenkort op het witte doek te zien zijn. Dat heeft Brian May, gitarist van Queen, woensdag laten weten in de Britse krant Daily Express. Mercury stierf in 1991 aan de gevolgen van aids.

May wil nog niet al te veel verklappen over de film. "Feit is dat er een Hollywoodfilm in de pijplijn zit. Alle bandleden van Queen zullen er nauw bij betrokken zijn. De casting is momenteel aan de gang, dus ik mag er nog niet al te veel over zeggen", zo zegt May in de krant.

Volgens May zijn er al audities geweest voor de rol van Freddie. "We hebben een paar ongelofelijk goede acteurs over de vloer gekregen. Onvoorstelbaar gewoon."

Studio

De Britse rockgroep liet onlangs weten terug in de studio te zijn om nieuw materiaal op te nemen. May werkt hiervoor samen met drummer Roger Taylor en zanger Paul Rodgers. Het trio was al eerder op tournee als de "nieuwe" Queen en die samenwerking heeft nu geleid tot de plannen voor een album.

Het laatste album van Queen stamt uit 1995. Made in Heaven werd toen gemaakt met nog overgebleven en niet eerder gebruikte opnames van Mercury.