LOS ANGELES - Kevin Federline, de bijna ex-man van Britney Spears, wil de voogdij over hun twee kinderen. Volgens de advocaat van Federline wil hij doen "wat volgens hem nodig is om de veiligheid van hun kinderen te waardborgen", zo meldt de BBC donderdag.

Naast de kinderen wil Federline ook alimentatie van de zangeres. Spears liet al eerder optekenen in de scheidingspapieren dat ze de voogdij wil over de 1-jarige Sean Preston en twee maanden oude Jayden James.

Intimideren

Een woordvoerder van Federline's advocaat verklaarde dat de voormalige achtergronddanser zich niet snel gewonnen zal geven. "Hij is bereid om heel ver te gaan voor de bescherming en het geluk van zijn kinderen. Hij zal zich niet laten intimideren of afleiden op weg naar dat doel."

Popprinses Britney Spears maakte dinsdag bekend dat ze na twee jaar huwelijk wil scheiden van haar voormalige achtergronddanser. Naar verluidt wist Federline niets van de plannen van zijn vrouw. Hij zou zelfs het nieuws via een sms-bericht hebben vernomen.

Fan

Kort daarvoor prees hij zijn 24-jarige echtgenote nog tegenover Canadese journalisten. "Britney is er altijd voor me, ze is waarschijnlijk mijn grootste fan. Wij zijn echt een team." Federline is bezig met een carrière als rapper.

Mooie vrouwen

Tijdens een optreden woensdagavond in Chicago leek Federline zich te hebben verzoend met zijn lot als kersverse vrijgezel, zo meldde het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik zie een heleboel mooie vrouwen hier. Jullie weten dat ik weer een vrij man ben, toch dames?", riep hij tijdens de show.

De 28-jarige Federline heeft ook nog twee kinderen bij zijn ex-vriendin Shar Jackson: dochter Kori van 4 en zoon Kaleb van 2 jaar. Hij verliet de actrice, toen zij hoogzwanger was van Kaleb, voor Britney.