AMSTERDAM - Schrijfster Heleen van Royen, van wie vanaf donderdag een Playboy-naaktreportage in de winkels ligt, is het naakt poseren erg goed bevallen. Dat zei zij woensdag tijdens de presentatie van 'haar' editie van het mannenblad.

Bekijk video

"Ik ben een grotere exhibitionist dan ik zelf ooit heb gedacht. Ik had moeite om mijn kleren weer aan te trekken."

Volgens de succesvolle schrijfster had zij de presentatie van het tijdschrift ook het liefst naakt gedaan. "Maar ik ben verkouden, dus in deze staat lijkt me het geen goed idee. Die verkoudheid heeft overigens niets met het poseren te maken."

Twijfelen

Heleen van Royen staat niet op alle foto's alleen voor de lens. Haar man en SBS6-presentator Ton is op sommige platen ook zonder kleren te zien. "Heleen werd al jaren gevraagd door de Playboy en twijfelde. Ik zei dat ze gewoon een keuze moest maken", schetst Ton.

"Zij zei vervolgens dat ik makkelijk praten had. 'Jij hoeft niet uit de kleren', zei ze. Ik zei dat ik dat heus wel durfde, omdat ik het ook eens had gedaan voor mijn tv-programma. Ik had niet verwacht dat de makers van Playboy zouden toehappen."

Geestig

Ook Ton van Royen vond het ontzettend leuk om te doen. "Ik doe niet zo ingewikkeld over naakt en vind het geestig. Volgens mij zijn het geestige en ook erotische foto's geworden. Hopelijk komt de liefde tussen ons goed naar voren. Ik vind zelf van wel."

Hoofdredacteur Jan Heemskerk zat niet echt te wachten op een naakte man in zijn blad. "Je ziet daarom van Ton dus nog minder dan je op een strand zou zien. Het is net zoiets als een biefstuk kopen waar je gelijktijdig gratis een pond gehakt bij krijgt. Wat moet je ermee? De prijs voor de reportage is dus ook afgestemd op het poseren van Heleen.

Kinderen

Dat ze een dochter van bijna 14 en een zoon van 10 hebben, weerhield Ton en Heleen er niet van poedelnaakt in het blad te gaan staan. "Onze dochter was er niet blij mee", gaf Ton toe. "Maar pubers zijn heel opportunistisch. Toen ze hoorde dat ze mee mocht naar Ibiza vond ze het weer prima. En onze zoon Sam vindt het geweldig en wil de Playboy zelfs mee naar school nemen."

Nullen

Heemskerk wil geen uitspraken doen over wat Heleen voor de reportage heeft gekregen. "Maar het was iets met heel veel nullen." Wat blijft er voor Heemskerk nog te wensen over, nu ook Heleen zich heeft laten overhalen uit de kleren te gaan. "Linda de Mol", zuchtte hij. "Als Linda het doet, kan ik gelukkig sterven."

Sekssymbool

In de bijschriften bij de foto's is Heleen van Royen openhartig. Zo zegt ze dat ze in plaats van schrijfster liever sekssymbool of fotomodel was geworden. "Met mijn 1.69 ben ik te klein om fotomodel te zijn. En een sekssymbool met een a-cup schopt het niet ver, zoveel is zeker."

Verbouwen

Ook laat ze zich uit over plastische chirurgie. "Verbouwen kan altijd nog. En reken maar dat ik zal verbouwen, zodra de eerste de beste putjesschepper het in zijn hoofd haalt om níet te fluiten als ik voorbij kom. Dan zit ik nog diezelfde middag bij dokter Schoemacher."

De Playboy met Heleen van Royen op de cover ligt vrijdag in de winkels.