AMSTERDAM - Marco Borsato heeft tijdens de tien concerten die hij in het Arnhemse Gelredome gaf, 306.541 euro opgehaald voor Warchild. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De populaire Nederlandse zanger is al sinds 1998 ambassadeur van Warchild.

"Mijn wens is dat iedere bezoeker van mijn concert één euro aan War Child geeft. Tot nu toe is dat iedere avond gelukt", zo sprak Borsato tijdens zijn laatste optreden. Concertgangers konden 1 euro doneren door een bepaald nummer te bellen.

War Child is een organisatie die zich inzet voor oorlogskinderen. Het geld dat Borsato heeft opgehaald zal naar 40.000 kinderen in Uganda gaan. Het Afrikaanse land verkeert al tijdenlang in oorlog.

Artiesten

Afgelopen zaterdag gaf de 39-jarige Borsato zijn laatste concert in het Gelredome. In totaal heeft de zanger voor ruim driehonderdduizend bezoekers opgetreden. Hij werd daarbij bijgestaan door artiesten als Andrea Bocelli, Ilse DeLange, Ali B en Lucie Silvas.

Borsato laat op zijn website weten dat er een droom verwezenlijkt is. Hij ziet de concertreeks als een waar hoogtepunt in zijn carrière.