AMSTERDAM - Angelina Jolie en Brad Pitt gaan geen nieuw kindje adopteren. Het acteurskoppel zou naar verluidt graag een weesje adopteren uit India, maar ziet daar vanaf wegens alle ophef rondom de adoptie van Madonna, zo zegt een bron tegen Britain's New Magazine.

Bekijk video

Madonna kreeg veel kritiek te verduren toen zij onlangs een 1-jarige jongetje uit Malawi adopteerde. Het adoptieproces zou te snel zijn verlopen en daarmee niet legaal zijn. Ook werd de zangeres beticht van 'adoptietoerisme'.

"Niemand wil door die hel gaan, waar Madonna zojuist doorheen moest", zo zegt de bron tegen het blad. "Het is een schande. Ook Angelina was er verdrietig om. Ze meent dat veel kinderen een beter leven kunnen krijgen wanneer zij geadopteerd worden."

Warm nest

In het televisieprogramma Access Hollywood liet Pitt zich uit over de adoptie van Madonna. De acteur zei het heel goed te vinden dat de popdiva een jongetje uit een arm land heeft geadopteerd. Pitt is het dan ook niet eens met de kritiek op Madonna en haar man Guy Ritchie. "Madonna en Guy hebben goede bedoelingen. Ze bieden het jongetje een warm nest, een opleiding en een goede gezondheid. Hun hart zit op de goede plek."

Weeshuis

Jolie en Pitt zijn momenteel in India voor de opnames van de film 'A Mighty Heart', waarin Jolie de vrouw van de vermoorde journalist Daniel Pearl speelt. Pitt is producer van de film. Onlangs bezocht het sterrenkoppel een weeshuis in het land, en bezocht Jolie een vluchtelingenkamp.

Het stel heeft samen een baby, Shiloh, en twee geadopteerde kinderen, de 5-jarige Maddox uit Cambodja en de anderhalf jaar oude Zahara uit Ethiopië. Jolie heeft er nooit een geheim van gemaakt veel kinderen te willen adopteren.