LOS ANGELES - Britney Spears heeft dinsdag een rechtbank verzocht haar huwelijk met rapper Kevin Federline te ontbinden. Een woordvoerster van de rechtbank in Los Angeles heeft dit meegedeeld.

Bekijk video

Het 24-jarige tieneridool Spears en de vier jaar oudere Federline hebben "onoverkomelijke meningsverschillen", staat in de scheidingsaanvraag die is ingediend bij de rechtbank. Spears wil de voogdij over hun twee kinderen, Sean Preston en Jayden James.

Verrast

Spears heeft haar man niet ingelicht, zo beweert de website TMZ.com, die het nieuws over de scheiding dinsdag als eerste meldde. Federline zou volledig zijn verrast door het nieuws dat zijn vrouw hem gaat verlaten.

Federline gaat volgens TMZ als reactie op de handelwijze van Spears een felle strijd voeren om de voogdij over hun twee kinderen. Hij zou hiermee een financiële regeling willen bewerkstelligen.

Fabelen

In de media is veel gespeculeerd over problemen in het huwelijk van de zangeres en de 28-jarige rapper. Het koppel heeft die verhalen altijd naar het rijk der fabelen verwezen.

Federline vertelde maandag nog aan journalisten in het Canadese Toronto over de grote steun van zijn echtgenote. "Britney is er altijd voor me, ze is waarschijnlijk mijn grootste fan. Wij zijn echt een team."

De 24-jarige Spears zelf reageerde de afgelopen twee jaar meermaals emotioneel in de media op geruchten dat het slecht ging met haar huwelijk.

Jeugdliefde

De scheiding is de tweede voor Spears. Eerder trouwde de zangeres met haar jeugdliefde Jason Alexander. Het huwelijk bleek een 'uit de hand gelopen grap' en de verbintenis wordt twee dagen later alweer ontbonden. Federline heeft twee kinderen uit een vorige relatie.

Vermogen

Spears heeft in totaal meer dan 60 miljoen albums verkocht sinds haar debuut in 1998. Spears' fortuin wordt geschat op rond de 120 miljoen dollar (93 miljoen euro). Het paar zou voor hun huwelijk in 2004 een overeenkomst hebben getekend, waardoor Federline geen aanspraak kan maken op het hele vermogen van zijn toekomstige ex.