DELFT - De band Genesis geeft op 1 juli een concert in de Amsterdam ArenA in het kader van hun Turn It On Again Tour 2007. Dat meldde concertpromotor Mojo Concerts dinsdag.

Bekijk video

Voor het eerst sinds vijftien jaar geven de originele bandleden van Genesis, te weten Tony Banks, Phil Collins en Mike Rutherford, meerdere stadionconcerten in Europa. De voorverkoop voor het Amsterdamse concert begint op 25 november.

Genesis heeft wereldwijd meer dan 130 miljoen albums verkocht. Ontstaan op school in 1966, boekte Genesis ruim vier decennia lang succes. Het bleek een gouden greep toen Phil Collins midden jaren zeventig naast drummer ook de leadzanger werd van Genesis.

Stadions

Vanaf 1987 speelde Genesis wereldwijd in uitverkochte stadions. Ook in Nederland heeft Genesis dan inmiddels naam gemaakt. De singe 'I can't dance' uit 1992 stond twaalf weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer één.

Vijftien jaar na het vertrek van Phil Collins en het daarmee samenhangende - voorlopige - einde van Genesis besluit de band in 2007 weer op tournee te gaan, onder de noemer Turn It On Again Tour. De tourtitel verwijst naar de hitsingle 'Turn It On Again' die in 1980 de radiostations in de Engeland domineerde.