NEW YORK - Voor het eerst sinds de mysterieuze dood van haar zoon Daniel praat Anna Nicole Smith met de pers. De ex-playmate vertelt op de Amerikaanse televisie hoe ze omging met de plotselinge dood van haar 20-jarige zoon Daniel twee maanden geleden.

"Ik snap niet waarom God Daniel heeft weggehaald en niet mij", zei ze huilend in het interview. "Als ik mijn vriend en dochtertje niet had, zou ik er nu niet meer zijn", aldus het ex-model. Het interview wordt donderdagavond, Amerikaanse tijd, uitgezonden.

Smith voegde toe dat ze nog steeds niet kan accepteren dat Daniel er niet meer is. Zijn dood kwam drie dagen na de geboorte van haar dochter. Daniel was op bezoek bij zijn moeder op de Bahama's, waar de baby werd geboren. Hij overleed in de kraamkamer, waarschijnlijk door een fatale combinatie van medicijnen die hij had ingenomen.

Vader

De 38-jarige Smith werd bekend als Playboy-model en door haar huwelijk met de 89-jarige J. Howard Marshall in 1994. Momenteel is Smith samen met advocaat Howard Stern, de vader van haar pasgeboren dochtertje. Volgens Smith's ex-vriend, fotograaf Larry Birkhead, is niet Stern maar hij de echte vader. Hij heeft het stel aangeklaagd en eist een DNA-test.

Longontsteking

Maandag werd Anna Nicole opgenomen in weer hetzelfde ziekenhuis op de Bahamas. Ze had last van pijn in haar zij en er werd een lichte longontsteking bij haar geconstateerd. Inmiddels is er vocht verwijderd uit een van haar longen.