LONDEN - Madonna sluit niet uit dat ze meer buitenlandse kinderen gaat adopteren. Dat zei de popster in het BBC-programma Newsnight. Madonna adopteerde onlangs het 1-jarige jongetje David uit Malawi. "Ik wil eerst zien hoe het gaat met David", aldus de 48-jarige superster.

Na de adoptie van David volgde een stroom van kritiek. Het zou namelijk lijken alsof Madonna "even een kindje was gaan kopen" in Afrika.

In een interview bij NBC's Today Show noemde Madonna de critici "racisten". Volgens de zangeres rust er nog steeds een taboe op adoptie. "Een heleboel mensen hebben er problemen mee dat ik een Afrikaans kind heb geadopteerd, een kind met een andere huidskleur dan ik heb."

Kabbalah

Ook bevestigde de zangeres dat David een rood Kabbalah-bandje om zijn arm draagt. Het jongetje werd gespot met het armbandje toen hij samen met zijn nieuwe moeder arriveerde op het New Yorkse vliegveld JFK. Madonna is al tijden een fervent aanhanger van de Joodse mystieke leer.

"Ik geloof in Jezus en ik hang de Kabbala-leer aan. Het bandje moet David beschermen tegen iedereen die hem kwaad wenst. Als David later besluit om alleen het Christelijk geloof te belijden, dan is dat prima", aldus Madonna.

Grappig

Volgens de popster is David een "enorm grappig" joch, maar heeft hij ook een "vurig temperament". David woont momenteel bij Madonna en haar gezin in Londen. De adoptie is formeel nog niet afgerond.

Madonna vindt het belangrijk dat David zich verbonden blijft voelen met zijn achtergrond. Ze hoopt dat hij Chichewa leert spreken, de officiële taal van Malawi. Ze vertelt dat niemand in het Afrikaanse land ooit van de Madonna als eigennaam had gehoord. Madonna betekent daar 'ontwikkelde witte vrouw'.

Filmproject

Het nieuwe kinderboek van Madonna, 'Too good to be true', ligt sinds kort in de winkels. Daarnaast is ze bezig met een nieuw filmproject, verklapt ze. Stoppen met werken om zich fulltime op de kinderen te richten, zit er voorlopig niet in. "Daarvoor hou ik te veel van mijn werk."