AMSTERDAM - Kylie Minogue zal over ruim een week weer voor het eerst op het podium staan. Vorig jaar moest de popzangeres haar tournee afzeggen omdat borstkanker bij haar was geconstateerd. Minogue zal op 11 november haar comeback maken in Sydney.

Dat heeft haar platenmaatschappij woensdag laten weten. De 38-jarige zangeres onderging in mei vorig jaar een succesvolle operatie. Daarna volgde Minogue chemotherapieën in Parijs, waar haar vriend Olivier Martinez woont.

De afgelopen maanden verscheen Minogue al enkele keren in de openbaarheid. Zo gaf ze een openhartig televisieinterview en signeerde ze meerdere malen door haar geschreven kinderboeken. Onlangs prijkte de sexy zangeres op de cover van de Australische editie van het modeblad Vogue.

Vriend

In de Britse krant Daily Star liet Minogue dinsdag weten dat ze blij is weer gezond te zijn. Ook was ze vol lof over haar vriend. "Bij Olivier hoefde ik me nergens voor te schamen. Hij is de meest geweldige man die ik ooit ontmoet heb", aldus Minogue.

"Hij sleepte me door de donkere dagen heen. Als ik weer eens huilend op de badkamervloer lag zei hij: 'Liefje, je mag nog vijf minuten huilen, daarna neem ik je mee op fietstocht door Parijs'", zo zegt Minogue in de krant.

Kylie Minogue verwierf in de jaren tachtig bekendheid met haar rol in de Australische soapserie Neighbours, maar stortte zich later op haar zangcarrière.