AMSTERDAM - Het nieuwe boek van Borat wordt niet geaccepteerd in de Verenigde Staten. Dat meldt de Britse krant The Sun woensdag. In het boek staan honderd foto's van blote, zogenaamd Kazachstaanse vrouwen. De 35-jarige komiek huurde modellen in om naakt te poseren. Sommige foto's zijn zeer uitgesproken.

Sacha Baron Cohen, de Britse grappenmaker die de Kazachstaanse journalist bedacht, maakte het boek voor zijn nieuwe film 'Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan'. De persiflage op het voormalige Oostblokland en zijn vrouwen valt in Kazachstan zelf ook niet in goede aarde.

Ligging

Cohen riep zich met de film en het boek de woede van een Kazachstaanse overheidswoordvoerder op de hals. "Kazachstan is een net land en vrouwen hebben altijd een belangrijke rol in de maatschappij gespeeld. De enige waarheid in de film is de geografische ligging van ons land", zei de zegsman.

De Britse uitgeverij Boxtree gaat het boek in Groot-Brittannië uitbrengen. Het boek over Ali G was daar al een bestseller.

Bruno

Cohen heeft woensdag voor ruim 33 miljoen euro een contract met Universal Pictures getekend voor een nieuwe film. Deze zal gaan over de homoseksuele Oostenrijkse modejournalist Bruno, een ander typetje van de komiek.