AMSTERDAM - De vader van het door Madonna geadopteerde Malawische jongetje David heeft financiële steun van de popster geweigerd. Dat zei Madonna in een interview met het Amerikaanse televisieprogramma Dateline NBC, zo meldt de BBC.

De 48-jarige zangeres zegt Yohane Banda steun aangeboden te hebben, zodat deze zijn zoontje zelf kon opvoeden. De 31-jarige vader had David in een weeshuis achtergelaten, omdat hij na de dood van zijn vrouw niet meer voor hem kon zorgen.

Bezoek

Volgens Madonna heeft David nooit bezoek gekregen in het weeshuis. "Vanaf dag een dat David in het weeshuis verbleef is niemand hem komen opzoeken. Zelfs zijn vader niet. Toen ik dat hoorde kreeg ik interesse in hem", zo laat de popster weten.

"Ik heb de vader van David gezegd dat ik zijn zoontje graag terug zou willen brengen naar zijn dorp", zei Madonna woensdag in het interview. "Ik zou hem dan financieel grootbrengen." De vader weigerde het aanbod van de zangeres. "Toen hij nee zei, was dat voor mij een teken dat het mijn taak was om voor David te zorgen."

Liefde

Vader Banda ontkent dat hij zijn zoon nooit heeft bezocht in het weeshuis. "Ik denk dat Madonna leugens herhaalt die haar verteld zijn," aldus Banda in The Daily Mail. "Het is niet waar. Ik ging bijna iedere week naar het weeshuis om met hem te spelen en ook zijn oma kwam soms langs. David was geen achtergelaten baby. Hij kreeg veel liefde."

Overigens heeft Banda geen spijt dat hij zijn zoon aan Madonna heeft afgestaan. "Ik heb de juiste keuze gemaakt. Iedere dag ben ik blij, omdat ik weet dat hij een beter bestaan krijgt."

Kritiek

De zangeres reisde onlangs af naar Malawi voor een liefdadigheidsprogramma voor weeskinderen. De adoptie van het 1-jarige kind kwam Madonna op kritiek te staan in Malawi en de rest van de wereld. Het zou gaan om het 'kopen' van een kind, en de adoptie zou in strijd zijn met de regels. Ook werd gezegd dat het voor David beter zou zijn als hij met geld van Madonna in Malawi kon blijven.

Vechten

De popdiva wil het jongetje nog steeds in haar gezin opnemen, maar de adoptie is nog niet rond. Eerder deze week zou Banda gezegd hebben dat hij hoopt dat de negatieve berichten van critici de zangeres niet ontmoedigen om alsnog te vechten voor de adoptie.