AMSTERDAM - Een delegatie van U2 heeft een concert van Marco Borsato in het Arnhemse Gelredome bijgewoond. De afvaardiging van de populaire Ierse rockband was bij de show om de productie van Borsato's optreden nader te bestuderen.

Dat heeft de directeur van het Gelredome, Jasper van Amstel, laten weten aan De Gelderlander. Volgens Van Amstel zitten er elementen in Borsato's show die internationaal gezien een primeur zijn. "Het gaat dan met name om de schermen achter het podium, waarbij met een bepaalde lichttechnologie wordt gewerkt", zo zegt Van Amstel in de krant.

Ook de loopbrug die Borsato gebruikt is nieuwigheid. De afvaardiging van U2 heeft vanuit een van de skyboxen Borsato's show Symphonica in Rosso bekeken.

Bezoekers

Borsato geeft tien concerten in het Gelredome. Woensdag zal de 39-jarige zanger voor de achtste keer optreden. In totaal treedt Borsato voor ruim driehonderdduizend bezoekers op. Hij wordt bijgestaan door artiesten als Andrea Bocelli, Ilse DeLange, Ali B en Lucie Silvas.

Alle optredens staan volledig in het teken van de kleur rood, naar het gelijknamige nummer 'Rood'. De show gaat gepaard met een schitterende lichtshow, die past bij het thema. Ook het complete evenemententerrein is in dezelfde sfeer gebracht.