NEW YORK - Een Amerikaanse fan van The Rolling Stones heeft de Britse band voor de rechter gedaagd. Ze is woedend dat een concert in Atlantic City op 27 oktober pas enkele uren voor aanvang werd afgelast omdat zanger Mick Jagger (63) last had van zijn keel.

Volgens Amerikaanse kranten beticht de Amerikaanse de rockgroep van fraude en misleiding. Vele duizenden fans waren al onderweg naar het concert toen het nieuws over de afgelasting kwam. Grote groepen hadden hotelkamers geboekt die niet meer konden worden afgezegd.

De klager in de zaak tegen The Stones beweert dat Jagger al veel eerder wist of had kunnen weten dat hij niet zou optreden. Hij had niet tot enkele uren voor het concert moeten wachten. Ze eist tientallen miljoenen aan schadevergoeding.

Kaartverkoop

Dinsdag werd bekend de band ook een concert in New York heeft uitgesteld. Ook andere speeldagen zijn aangepast en een concert op Hawaii op 22 november is geschrapt.

De kaartverkoop van de Bigger Bang-tour in de VS valt overigens tegen. Concerten in grote steden als Chicago, Seattle en Los Angeles zijn niet volledig uitverkocht. De verkoop van het jongste album van The Stones is in de VS ook geen grote klapper.