AMSTERDAM - De mannen van de Lordi zijn onwaarschijnlijk knap onder hun maskers. Dat vertelden de ruwe bolsters in een interview met de Nederlandse zangformatie Trebble. De enige vrouwelijke muzikant uit de Finse rockband kon het knapste bandlid niet aanwijzen.

"Ze zouden allemaal Mister Universe kunnen zijn", zei het gemaskerde meisje.

De Lordi-bandleden gaan als monsters door het leven, omdat ze zogenaamd zo knap zijn. "Anders zou het oneerlijk zijn tegenover andere artiesten", grapt de voorman van de band.

De Finnen begonnen hobbymatig met de band op te treden. In 2002 kwam hun eerste single 'Would you love a monsterman?' in Finland uit. De griezels werden bekend met hun optreden tijdens het Eurovisie Songfestival 2006.

Score

Met het nummer 'Hard rock hallelujah' haalden zij 292 punten, de hoogste score ooit, en de overwinning binnen. Sindsdien hebben ze geen moment stil kunnen zitten. "Het is 24/7 Lordi." Ondanks de kritieken uit verschillende landen, speelt de band in uitverkochte zalen in onder meer Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland.

Lordi trad voor de tweede keer op in Nederland. De monsters brachten hun monsterlijke songteksten en kostuums mee naar de Melkweg in Amsterdam.