AMSTERDAM - Universal Pictures heeft een filmdeal gesloten met de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Met de filmdeal is een bedrag gemoeid van 42,5 miljoen dollar (bijna 33,5 miljoen euro), zo meldt de Hollywood Reporter.

Na Cohens alter ego Borat zal nu Bruno de hoofdrolspeler worden in de nieuwe film. Bruno is naast Borat en Ali G. één van Cohens komische alter ego's.

Bruno is een Oostenrijkse homoseksueel die verslaafd is aan mode en zichzelf ziet als spreekbuis van de jeugd. In de 'Da Ali G Show' verschijnt Bruno regelmatig en parmantig op evenementen als de New York Fashion Week en in nachtclubs in Miami.

Biedoorlog

Bruno ontketende vorige week een ware biedoorlog in Hollywood. Verschillende filmstudio's vochten om de rechten van de film. Naast Universal Pictures stonden ook DreamWorks, 20th Century Fox en Warner Bros in de rij om de wereldrechten van de film te bemachtigen.

In 2002 werd Ali G. met succes overgebracht naar het witte doek. Sinds kort draait 'Borat, cultural learnings of America to make benefit glorious nation of Kazachstan' in de bioscopen.

Achterlijk

De regering van Kazachstan is allerminst blij met deze film, waarin Cohen de Kazachstaanse reporter Borat speelt. De autoriteiten zijn van mening dat Borat Kazachstan neerzet als een achterlijk land. In de film presenteert Borat de Kazachstanen als een antisemitisch, vrouwonvriendelijk en paardenpis drinkend volkje.