AMSTERDAM - Brad Pitt zet zich ook fysiek in voor het goede doel. De acteur, die bekend staat om zijn vrijgevigheid, heeft oud-president van de Verenigde Staten Jimmy Carter maandag geholpen bij de bouw van huizen in India. Dat meldt het persbureau Reuters.

Bekijk video


Brad Pitt steekt handen uit de mouwen

De huizen worden gebouwd door de Amerikaanse christelijke organisatie Habitat for Humanity. Sinds 1984 laten Carter en zijn vrouw Rosalynn ergens ter wereld een week lang huizen bouwen namens de organisatie. Deze week bouwt de organisatie honderd huizen voor de armen in het stadje Lonavia, ten zuidoosten van Mumbai.

Beelden gemaakt op de bouwplaats laten Pitt zien terwijl hij zijn handen uit de mouwen steekt. De acteur, gekleed in een wit overhemd en een spijkerbroek, met petje en zonnebril, smeert onder meer cement op bakstenen om een muurtje te bouwen.

De 42-jarige Pitt is momenteel samen met zijn vriendin Angelina Jolie en hun gezin in India voor de opnamen van de film 'A mighty heart'. Hij produceert de film waarin Jolie de hoofdrol speelt.