NEW YORK - Reese Witherspoon en Ryan Philippe gaan scheiden. Dat heeft een woordvoerder van de acteurs bekendgemaakt. Het Hollywoodkoppel was zeven jaar getrouwd en heeft twee kinderen, Ava (7) en Deacon (3).

Bekijk video

De 30-jarige Witherspoon en de 32-jarige Philippe ontmoetten elkaar in 1997 via een wederzijdse vriend. Twee jaar later trouwden zij. In datzelfde jaar speelden ze ook samen in de film 'Cruel Intentions'. Witherspoon won dit jaar een Oscar voor beste actrice voor haar rol als zangeres June Carter in 'Walk the line'.

Het sterrenkoppel is altijd erg open geweest over het huwelijk. In 2002 vertelde Philippe dat hij en zijn vrouw in therapie waren. "Het is een grote fout dat niet te doen, en dat je huwelijk dan uiteindelijk mislukt omdat je te lui was er iets aan te doen."

Oppervlakkig

Rond dezelfde tijd verklaarde Witherspoon dat ze niet geloofde in het Hollywoodhuwelijk. "Het is zo oppervlakkig om te beweren dat je perfecte kinderen hebt die nooit huilen, dat je nooit problemen hebt en altijd elkaars beste vriend bent. Dat is gewoon niet waar. We zijn gewone mensen met gewone problemen."