AMSTERDAM - Lola Brood gaat haar vader Herman achterna. "Ik wil alles een keer proberen", zegt ze in weekblad Yes. "Mijn vader was verslaafd aan speed en dat wil ik ook een keer gebruiken. Ik wil weten wat hij daar zo lekker aan vond."

De 21-jarige blondine neemt het risico van een verslaving op de koop toe. In 2001 pleegde Herman Brood op 54-jarige leeftijd zelfmoord, nadat zijn lichaam door de drank en drugs was uitgeput. "Ik heb tien keer liever zijn leven dan dat van iemand die 100 wordt en die niets heeft meegemaakt", zegt Lola.

Andere drugs heeft ze al gebruikt, maar details wil ze niet geven. "Mijn oma leest dit interview waarschijnlijk ook. Die experimentjes waren ervaringen op zich. Ik heb daar zeker geen spijt van."

Vanaf volgende week is de filmbiografie van haar vader in de bioscoop te zien. Anders dan Bart Chabot, schrijver en goede vriend van de zanger, is Lola positief over 'Wild romance'. Regisseur Jean van de Velde heeft haar en haar moeder het script van tevoren laten lezen. "Wij vonden het helemaal goed. Twee keer ben ik op de set geweest en de scènes die ik heb gezien zagen er heel goed uit." Ook over hoofdrolspeler Daniël Boissevain is ze enthousiast. "Daniël doet mijn vader niet na, maar wil hem echt zijn."