AMSTERDAM - In navolging van de succesvolle reallife-soaps 'The Osbournes' (MTV) en De Pfaffs (VTM/AVRO) krijgt ook Nederland een tv-serie over een bekend Nederlands gezin. Adam Curry en zijn vrouw Patricia Paay geven zich vanaf 14 februari wekelijks bloot bij SBS6.

Volgens een SBS-woordvoerder is de familie Curry het bekendste glamourgezin dat Nederland rijk is. "Want hoe je het ook bekijkt, het leven van één van de weinige diva's in Nederland, haar succesvolle echtgenoot en hun puberende meertalige dochter spreekt velen tot de verbeelding. Voeg daaraan hun twee honden, veertig eenden, zes geiten, twintig kippen en twee paarden toe en het hele stel is compleet", zo schetste de zegsman maandag.

Als voorproefje van de serie zendt het commerciële station op 28 december een uur lang een kerstaflevering uit van 'Adam's Family'. In die uitzending viert het gezin kerst in hun kasteel in België (Curry Castle) samen met familie, vrienden en andere beroemdheden. Curry probeert het wel en wee van zijn gezin al een tijdje bij diverse zendgemachtigden te slijten. Eerst sprak hij met BNN, de omroep waar hij ook een Radio 2-programma presenteert. Daarna onderhandelde hij met HMG (RTL4/5 en Yorin). Uiteindelijk koos hij dus voor SBS6.