AMSTERDAM - Fans van de onlangs overleden Steve Irwin zijn boos op de makers van South Park. In de nieuwste aflevering van de controversiële tekenfilm komt de 'Crocodile Hunter' voor met de staart van een pijlstaartrog door zijn borst. "Steve's familie rouwt nog. Dit getuigt van slechte smaak", aldus John Beyer van het Engelse Mediawatch.

In de South Park aflevering geeft Satan een Halloween-feest. Onder meer Hitler en prinses Diana zijn uitgenodigd. Een tekenfilmversie van Steve Irwin verschijnt ook op het feest, maar wordt weggestuurd omdat hij geen kostuum aan heeft.

"Om iemands dood op die manier te misbruiken is onacceptabel", aldus Beyer. Omdat de parodie zo snel na de dood van Irwin komt, is het "walgelijk ongevoelig".

De tv-zender achter de serie, Comedy Central, heeft de aflevering verdedigd. "De jongens van South Park doen constant ongepaste dingen. Hun doel is om mensen aan het lachen te maken, niet om ze te kwetsen", aldus een woordvoerder. "De makers zijn grotendeels vrij om te doen wat ze willen."