AMSTERDAM - Het nieuwe album van Frans Bauer is binnengekomen op de hoogste positie van de Nederlandse albumlijst. Dat meldt de platenmaatschappij van Bauer vrijdag.

Het album 'Voor altijd' is in tien dagen tijd al ruim zeventigduizend keer over de toonbank gegaan in Nederland. Daarmee is de cd de platinastatus overstegen.

In het buitenland wordt Bauer ook warm onthaald. In België was de nieuwe cd bij uitlevering al goud. Liefhebbers van Bauer kunnen genieten van diens aanblik op de dvd die met de cd uitgebracht is. De dvd 'Frans Bauer in Noorwegen' is vrijdag ook op nummer één binnengekomen in de dvd-lijst. Op de band is te zien hoe Bauer met zijn gezin terugblikt op zijn reis door Noorwegen.

Jan Smit

Bauer heeft het stokje van Jan Smit overgenomen. Het album 'Op eigen benen' van de 20-jarige Smit stond vijf weken lang op de hoogste positie in de albumlijst. De hoge positionering van beide albums bewijst het succes van het vaderlandse lied.

De 32-jarige Bauer timmert hard aan de weg. Diverse media meldden vrijdag dat de zanger voor één dag in de huid van een dj kruipt. Aanstaande zondag is op een lokale zender te horen hoe Bauer de Nederlandse top twintig presenteert. De dertien concerten die Bauer in Ahoy' gepland heeft zijn uitverkocht.