AMSTERDAM - Hilary Duff heeft een kledinglijn ontworpen en uitgebracht. Dat meldt de Britse krant The Sun. De kleding zal niet door haar jonge fans gedragen kunnen worden, maar enkel door Barbiepoppen.

De zangeres en actrice begon eerder het merk 'Stuff by Duff'. Dat maakt kleding en accessoires voor jonge meisjes en tieners.

Nu wil de 19-jarige Duff weer met Barbies spelen. Tijdens de LA Fashion Week waren de elf poppenpakjes voor het eerst te zien. "Ik was zo geïnspireerd door Barbie toen ik klein was", zei de blondine. "Ze is altijd een voorbeeld voor mij en mijn vrienden geweest. Ik ben gek op haar stijl."

De Barbies, die de kledinglijn showden waren, net als de ster die hen gestileerd heeft, gekleed in elegante rokjes, jeans, laarzen en leggings.

Hilary Duff werd bekend door de televisieserie Lizzie McGuire, waarin zij de hoofdrol speelde. Duff ging in films als 'Cheaper by the dozen' en 'A Cinderella story' acteren. In 2002 bracht de Hollywood-ster haar eerste muziekalbum uit, 'Santa Claus lane'.