AMSTERDAM - Ali B, Yes-R, Lady D, Lange Frans en Baas B rappen op 10 december in de Melkweg in Amsterdam voor rechtvaardigheid in de Palestijnse gebieden. De hip-hoppers geven acte de présence op het festival Rap4Justice, zo maakte organisator Unites Civilians for Peace bekend.

Voorafgaand aan de optredens vindt de Nederlandse première van de documentaire 'Slingshot Hip Hop' plaats. Die vertelt over het dagelijks leven van Palestijnse rappers in de Gazastrook, op de Westelijke Jordaanoever en in Israël. De film laat de strijd voor gelijkheid en rechtvaardigheid in de bezette gebieden zien en neemt de rol die hiphop speelt in het leven van de rappers aldaar onder de loep.

Podium

Na de vertoning van de film doet een aantal rappers mee aan een debat over het leven van jongeren in het Midden-Oosten. Behalve Nederlandse hiphoppers staat ook een Palestijnse band op het podium, Da Arabian Music MC's (D.A.M.). De artiesten komen uit de sloppenwijken van de Israëlische stad Lid.

United Civilians for Peace is een samenwerkingsverband van zes Nederlandse ontwikkelings- en vredesorganisaties, onder wie Cordaid, ICCO en Oxfam Novib.