HILVERSUM - Nicolaas blijft toch in de Gouden Kooi. De deelnemer van het Talpa-programma zei donderdag tegen zijn medebewoners dat hij, ondanks zijn twijfels, toch blijft. "Ik ga winnen. Het spel is begonnen", zei de 39-jarige vader van drie kinderen.

Nicolaas riep woensdag zijn medebewoners bij elkaar om te zeggen dat hij weg wilde van het landgoed. Volgens een woordvoerder van Talpa mist hij vooral het contact met zijn dochters.

De vader van drie kinderen hield zijn medebewoners flink in spanning donderdagmiddag. Om 17.00 uur zou bekend worden of zou blijven of vertrekken. Alle Gouden Kooi-deelnemers zaten aan tafel te wachten toen Nicolaas langsliep en tassen ging inpakken. "Dat zijn handdoeken die in de was moeten", zei hij later tegen zijn medebewoners.

Landgoed

In de Gouden Kooi strijden tien bewoners voor het oog van de camera om het landgoed waar ze voor onbepaalde tijd zijn opgesloten. Degene die het langst in de villa blijft, wordt de eigenaar. Daarnaast zijn er geldbedragen te winnen. Nicolaas wist vorige week 47.000 euro te bemachtigen. De deelnemers kregen 50.000 euro en moesten gezamenlijk unaniem beslissen wie het geld kreeg.

Elke minuut dat de beslissing werd uitgesteld, ging 1000 euro van het bedrag af. Nicolaas stelde voor hem het geld te geven in ruil voor zijn vertrek.

Over zijn vertrek zei hij woensdag serieus te zijn. "De mensen hier in de villa denken dat dit weer een geintje van me is, maar ik denk dat ik nu wel echt ga. Ik leef één keer. Het is mij het geld gewoon niet waard. Echt niet."