AMSTERDAM - Naomi Campbell is woensdag opnieuw gearresteerd. Het Britse topmodel werd in Londen opgepakt nadat ze zich gewelddadig had gedragen. Enkele uren later werd ze op borg vrijgelaten, zo heeft een woordvoerder van het model donderdag laten weten.

Bekijk video

Volgens Campbells woordvoerder berust de arrestatie op een misverstand. "We weten zeker dat dat ook zal blijken uit het onderzoek van de politie."

Een anonieme bron vertelt aan de Britse krant The Sun dat Campbell haar therapeute in het gezicht zou hebben gekrabd. Zij zou daarop aangifte hebben gedaan bij de politie.

De bron vertelt The Sun: "Ze had allemaal rode strepen op haar gezicht, je kon zien dat het net gebeurd was."

Driftig

Het 36-jarige model staat bekend om haar driftige karakter. De afgelopen tijd is Campbell meerdere malen aangeklaagd voor mishandeling. In juli beschuldigde een voormalig werknemer het model van fysieke en emotionele mishandeling.

Ook in 1998, 2003 en 2004 spanden medewerkers zaken tegen het model aan vanwege mishandeling. Volgens Campbell heeft de werknemer die het model in 2004 aanklaagde de beschuldiging verzonnen om haar een hak te zetten. In 2003 en 1998 bekende het model schuld.

Campbell werd op 15-jarige leeftijd ontdekt als model. Als model stond ze in diverse tijdschriften. Ook speelde Campbell mee in muziekvideo's van George Michael en Jay-Z.