AMSTERDAM - Baby David heeft het helemaal naar z'n zin in het gezin van Madonna. Dat heeft de Amerikaanse popdiva woensdag gezegd in de talkshow van Oprah Winfrey.


Guy Ritchie met adoptiezoon David

Bekijk video

De zangeres, die de 1-jarige David onlangs adopteerde uit Malawi, sprak via een satellietverbinding vanuit haar woonplaats Londen met de talkshowkoningin.

Madonna verwondert zich over het aanpassingsvermogen van de kinderen. "Ik verbaas me erover hoe goed mijn andere kinderen met hem omgaan en hoe snel hij zich heeft aangepast aan het leven in ons huis."

Geld

De 48-jarige zangeres weersprak de verwijten van kinderbeschermingsorganisaties dat ze haar roem en geld heeft misbruikt om de gebruikelijke strenge adoptieregels te omzeilen. "Ik verzeker je dat het niet uitmaakt wie je bent en hoeveel geld je hebt: niets gaat snel in Afrika."

Ze vertelde verder dat zij en haar man Guy Ritchie al keken naar andere Afrikaanse landen om een kind uit te adopteren, juist vanwege de strenge regels in Malawi. "Ik had mijn hart al verpand aan David, maar mij werd verteld dat er een mogelijkheid was dat de adoptie niet door kon gaan."

Toestemming

Volgens de regels moet in Malawi anderhalf jaar met een kind worden doorgebracht voor tot adoptie kan worden overgegaan. Madonna en Ritchie kregen uiteindelijk toestemming om David meteen mee te nemen naar Engeland.

De popster sprak in de talkshow verder haar zorgen uit over de aandacht die de adoptie in de media kreeg. Ze vertelde bang te zijn dat negatieve publiciteit andere mensen met adoptieplannen ontmoedigt. Ze zei het gevoel te hebben dat de media kinderen in heel Afrika onrecht aandoen.