HILVERSUM - Nicolaas wil de Gouden Kooi verlaten. Hij riep woensdag zijn medebewoners bij elkaar om te zeggen dat hij weg wil van het landgoed. Volgens een woordvoerder van Talpa mist Nicolaas vooral het contact met zijn dochters.

"Ik heb me hier gerealiseerd dat er veel meer is dan geld. Geld boeit me op dit moment voor geen ene meter", zei de 39-jarige Nicolaas. Hij is vader van twee dochters van 17 en 13 jaar en heeft een zoontje van 2 jaar. Nicolaas snapt niet dat Angelique en Natasia geen moeite hebben met het achterlaten van hun kinderen.

Nicolaas heeft woensdag een gesprek gehad met een psycholoog en heeft 24 uur de tijd om over zijn vertrek na te denken. Donderdag is om 17.00 uur live te volgen op Degoudenkooi.tv of hij daadwerkelijk opstapt.

Landgoed

In de Gouden Kooi strijden tien bewoners voor de ogen van de camera om het landgoed waarin ze voor onbepaalde tijd zijn opgesloten. Degene die het langst in de villa blijft, wordt de eigenaar. Daarnaast zijn er geldbedragen te winnen. Nicolaas wist vorige week 47.000 euro te bemachtigen. De deelnemers kregen 50.000 euro en moesten gezamenlijk unaniem beslissen wie het geld kreeg.

Elke minuut dat de beslissing werd uitgesteld, ging 1000 euro van het bedrag af. Nicolaas stelde voor hem het geld te geven in ruil voor zijn vertrek.

Over zijn vertrek zegt hij serieus te zijn. "De mensen hier in de Villa denken dat dit weer een geintje van me is, maar ik denk dat ik nu wel echt ga. Ik leef één keer. Het is mij het geld gewoon niet waard. Echt niet."