AMSTERDAM - John Kraaijkamp junior moet zich op dinsdag 7 november verantwoorden voor de rechter. Volgens zijn ex-vriendin Sophia Ojienda vervolgt het Openbaar Ministerie hem wegens mishandeling. Dat heeft ze woensdag gezegd in het televisieprogramma RTL Boulevard.

Ojienda zou door haar ex-vriend in haar ribben zijn getrapt. Ook zou ze aan de mishandeling een bloeduitstorting hebben overgehouden in haar bovenbeen.

In augustus werd al bekend dat Sophie aangifte had gedaan van mishandeling. Zij trok die aangifte echter weer in en ontkende de mishandeling vervolgens samen met de acteur in het televisieprogramma Shownieuws. Vooral Kraaijkamp voerde het woord. "Ik was toen in shock", legt Sophia haar rol in de uitzending nu uit.

Begonnen

De 52-jarige Kraaijkamp ontkent zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. Hij vertelt donderdag in De Telegraaf dat hij zich slechts heeft verdedigd. "Ik ben niet begonnen."

Leeuw

De 52-jarige acteur is van plan zich 'als een leeuw' te verdedigen in de rechtszaal. "De waarheid is echt heel anders dan wat Sophia allemaal vertelt. Hoe graag ik dat ook zou willen, ik kan daar nu geen details over loslaten. Dat doe ik in de rechtszaal. De rechter mag dan beslissen wie gelijk heeft."