AMSTERDAM - Joop Braakhekke mag dan een tikkeltje verlegen zijn, zoals hij zelf zegt, toch staat de chefkok dit jaar op nummer één in de Most Invited Top 100 van magazine Miljonair.

De lijst is samengesteld door een groep van tien mensen die beroepshalve of als gast op veel feestjes verschijnen, zoals fotograaf Edwin Smulders, Story-journalist Guido den Aantrekker, voormalig Telegraaf- en societyjournalist Thomas Lepeltak en Miljonair-uitgever Yves Gijrath.

Braakhekke vertelt dat hij per dag wel vier of vijf uitnodigingen op de deurmat krijgt. Hij zou eens graag naar het Quality of Life Gala willen, "maar op de een of andere manier word ik daar nooit voor uitgenodigd."

Feesten

Op de tweede plaats staat Aad Oudborg, oprichter van het merk Princess (huishoudelijke artikelen). Hij organiseert zelf ook de nodige feesten, al was het maar omdat hij 12 procent van zijn omzet in marketing en pr-events stopt.

Op de derde plaats staan Jan en Monique des Bouvrie, vorig jaar nog eerste. De binnenhuisontwerper krijgt nog steeds veel uitnodigingen, maar zou niet meer kunnen werken als hij ze allemaal zou aflopen.

Nieuwkomers

Opvallende stijgers dit jaar zijn couturier Frans Molenaar, visagist Leco van Zadelhoff, interieurontwerpter Eric Kuster en investeerder Henk Keilman. Op de lijst staan negentien nieuwkomers, zoals de Arnhemse ondernemer Marcel Boekhoorn, Jort Kelder, directeur Marianne Baars van Weekendjeweg.nl, Telegraafjournaliste Fiona Hering, presentatrice Nada van Nie, illusionist Hans Klok en op nummer 100 Mariska Hulscher die volgens Miljonair aan een comeback werkt.

Volgens Miljonair bood dit jaar voor het eerst iemand een fors bedrag aan de uitgever om op de lijst te worden vermeld. Tevergeefs, het blad liet zich niet omkopen.