AMSTERDAM - Madonna geeft de media de schuld van de opschudding die is ontstaan rond haar adoptie van het 1-jarige jongetje David uit Malawi. Volgens een vrouw die in het publiek zat vertelde de popster in de talkshow van Oprah Winfrey dat de ophef haar verbaasd heeft.

Bekijk video

Madonna sprak via een satellietverbinding vanuit haar woonplaats Londen met Oprah. De show wordt woensdag in de Verenigde Staten uitgezonden.

De Amerikaanse zangeres zei geschokt te zijn door de berichten die in de pers verschenen over de vader van David. Nadat Yohane Banda eerst publiekelijk verklaarde blij te zijn dat zijn zoontje de kans kreeg op te groeien in een gelukkig gezin, beklaagde hij zich afgelopen weekeinde over de adoptie.

Hij zou nooit hebben geweten dat Madonna zijn zoon voor altijd wilde houden, maar dacht dat hij alleen met haar mee ging om een goede opleiding te krijgen in Engeland. Madonna en de Malawische overheid zouden hem niet goed hebben ingelicht.

Regels

Tegenover Oprah verklaarde de 48-jarige popdiva dat de adoptie helemaal volgens de regels is verlopen. Madonna heeft de vader van David ook ontmoet en hij zou zowel mondeling als schriftelijk zijn toestemming hebben gegeven.

De zangeres weerlegde ook de kritiek dat zij 'opeens' een kindje heeft geadopteerd. Ze vertelde dat zij en haar man Guy Ritchie al twee jaar met het idee voor adoptie speelden.

Kinderboek

Oorspronkelijk zou Madonna in de show van Oprah verschijnen om te praten over haar nieuwe kinderboek. De opbrengst daarvan is bestemd voor weeskinderen in Malawi.