AMSTERDAM - Madonna wil acteur Rupert Everett vragen om de peetvader van haar Malawische adoptiekind te worden. Dat meldt de Britse krant The Sun. De 48-jarige popdiva zou haar vrienden verteld hebben dat zij wil dat de homoseksuele Everett een grote rol gaat spelen in het leven van de 1-jarige David.

De 47-jarige Everett is volgens The Sun verkozen, omdat hij in Afrika met aidspatiënten gewerkt heeft. Hij en Madonna waren samen te zien in 'The next best thing' uit 2000.

Madonna adopteerde David onlangs uit een weeshuis in Malawi, waar ze was in het kader van een liefdadigheidsprogramma. "Madonna en Rupert zijn al jaren bevriend en de reis naar Afrika is deels voortgekomen uit bewondering voor het werk dat Rupert daar doet", zei een bron tegen de Britse krant. Volgens de bron denkt Madonna dat Rupert de Afrikaanse cultuur goed kent en dat hij daarom veel kan betekenen voor David als hij opgroeit.

Afstand

De adoptie stuitte op kritiek van verschillende mensenrechtengroepen. Zondag zei de 31-jarige vader van David dat hem niet duidelijk gemaakt was dat hij voorgoed afstand zou doen van zijn zoon, en gedacht te hebben dat zijn zoon als volwassene zou terugkeren naar huis.

Malawische regeringsfunctionarissen beweren dat de adoptie correct verlopen is. Madonna zal de adoptie van David woensdag verdedigen in de talkshow van Oprah Winfrey.