LOS ANGELES - Tom Cruise en Katie Holmes trouwen binnenkort. Het sterrenkoppel stapt op 18 november in Italië in het huwelijksbootje. Dat heeft een woordvoerder van het paar dinsdag bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift US Weekly.

Bekijk video

Om het feest privé te houden, worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Giorgio Armani heeft bevestigd dat het het paar zal kleden. "Het is een grote eer op dit belangrijke moment een kleine rol te mogen spelen", zei de ontwerper.

Het filmpaar verloofde zich in juni 2005, twee maanden nadat ze voor het eerst samen gefotografeerd werden in Rome. Cruise zegt zijn vriendin gevraagd te hebben op de Eiffeltoren in Parijs.

Huwelijk

Het is het eerste huwelijk voor de 27-jarige Holmes. Cruise (44) was eerder getrouwd met actrices Mimi Rogers en Nicole Kidman. Het aanstaande bruidspaar kreeg in april een dochter, Suri.

Kritiek

Cruise kreeg veel kritiek over zich heen na zijn opzienbarende openbare liefdesverklaringen aan het adres van Holmes. Zo klom de acteur tijdens de uitzending van de talkshow van Oprah Winfrey op de bank en schreeuwde hoe blij hij was met Holmes en met zijn verliefde gevoelens. Vanwege zijn gedrag zette filmstudio Paramount Pictures Cruise aan de kant.

In Vanity Fair bekritiseerde Holmes de houding van de media. Het blad publiceerde ook de eerste fotograaf van dochtertje Suri. "Ik snap niet waar al die kritiek vandaan komt", zei Holmes in het interview. "Tom is zo'n geweldig lieve en zorgzame man, ik snap niet waarom ze zo over ons schrijven", aldus Holmes.